Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: 15 Bin Yaşlıya Yatılı Bakım Hizmeti Veriyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2016 yılında başlattıkları Yaşlı Destek Programı ile yaklaşık 88 bin hanede yaklaşık 128 bin yaşlının yaşam alanlarında psikososyal bakım sağladıklarını belirterek, “Bugün itibarıyla bu hizmetleri sağlıyoruz. 168 huzurevinde yaklaşık 15 bin yaşlıya yatılı bakım hizmeti veriliyor.” söz konusu.

Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı Vefahane Yaşam Merkezi’nde “Büyüklerimiz, Değerlerimiz Projesi”nin açılışında konuştu.

Göktaş, konuşmasının başında tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybeden yazar Alev Alatlı’yı anarak, yetiştirdiği en değerli aydınlardan biri olarak nitelendirdiği Alatlı’nın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Türkiye tarafından.

Bakan Göktaş, “Bizim için çok büyük bir şans, çok büyük bir ayrıcalıktı. Alev Alatlı, Türkiye denilince yüreği titreyen yerel bir aydındı. ‘Büyüklerimizle Büyümek’ projemiz için kendisini ziyaret ettim ve tavsiyelerini aldım. Onunla aynı dönemde yaşamış olmak büyük bir onur ve gururdur.” Mekanı cennet olsun. Çalışmalarıyla bize yol göstermeye devam edecek.” dedi.

Göktaş, Vefahane Yaşam Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla ortaya koyduğu hizmet politikasına bir yenisini daha eklemekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Yaşlıların milli ve manevi değerlerin taşıyıcısı, bugünle yarın arasında bağ kuran köprü olduğunu belirten Göktaş, “Yaşlılarımız çocuklarımızı yaşatan köklerimiz, güçlü inşa edecek geleceğimizin teminatıdır. Devletimizi ayakta tutacak olan, bu köprülerin ve köklerin gücü ve sağlamlığıdır. Bu, “Teyzelerimizi, amcalarımızı güçlendirecek böyle değerli kurumların hizmete açılması bizim için çok değerli.” dedi.

Vefahane Yaşam Merkezi’nin tekstil, ahşap ve cam boyama atölyeleri, teknoloji, hobi bahçeciliği, kütüphane ve spor faaliyetleri, psikoloji, fizyoterapi gibi birçok hizmetle yaşlıların sağlığı ve mutluluğu için faaliyet göstereceğini anlatan Göktaş, şöyle devam etti:

“Yaşlılarımız bir yandan el becerilerini ve üretkenliklerini artırırken, bir yandan da aktardıkları bilgi ve tecrübeyle Anadolu’nun binlerce rengini içeren bir hafıza oluşturacaklar. En önemlisi yalnızlığın olumsuz etkilerini ortadan kaldıracak. Yaşlılarımızın başına dert olan ve her birinin kendisini huzurlu, huzurlu hissetmesini sağlayan küresel bir sorun haline gelmiştir.” “İnsanların kendilerini güvende hissedecekleri bir ortam sağlayacak.”

Yaşlı Güçlendirme Programı

Aktif ve sağlıklı bir yaşlanma sürecinin herkesin hakkı olduğunu belirten Göktaş, yaşlıların ailelerinden ve sosyal çevrelerinden kopmadan, yeteneklerini, isteklerini ve ihtiyaçlarını merkeze alan bir anlayışla sosyal politikalarını oluşturup uyguladıklarını anlattı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2016 yılında başlattıkları Yaşlı Destek Programı ile yaklaşık 88 bin hane ve 128 bin yaşlının yaşam alanlarında psikososyal bakım sağladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Bugün itibarıyla 168 huzurevinde yaklaşık 15 bin yaşlımıza yatılı bakım hizmeti veriyoruz. İlk örneğini Bağcılar’da belediye başkanlığımızla hayata geçirdiğimiz Gündüz Bakım ve Aktif Yaşam Merkezlerimiz ile vatandaşlarımıza bakım hizmeti sunuyoruz. Bugün sayısı 36’ya ulaşan yaşlılarımıza hizmet vermenin yanı sıra, “Ailelere destek verdiğimiz bu merkezleri yerel yönetimlerimizle iş birliği yaparak yaygınlaştırmak önemli hedeflerimizden biri.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu