Teknoloji

Karel, gelişmiş savunma çözümleriyle IDEF 2023’te

İstanbul. Yerli ve yabancı savunma sanayi çözümlerinin sergilendiği, dünyanın en büyük dört savunma sanayi fuarından biri olan IDEF 2023, 25-28 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Fuarda ayrıca Karel’in ileri teknolojisi ve yenilikçi savunma çözümleri sergileniyor.

Kurulduğu günden bu yana var olan Ar-Ge’sinde tasarımdan üretime tüm süreçleri bünyesinde bulunduran Karel, Savunma Sanayi Çözümlerinin yanı sıra Telekom, Kurumsal Projeler, Otomotiv Projeleri, Elektronik Üretimi ve Yeni Teknolojiler alanlarında faaliyet göstermektedir. Karel, 4.500 çalışanı ile Türkiye’nin iletişim teknolojileri sektöründe yabancı ortağı olmayan en büyük şirketi konumundadır. Firma 20 yılı aşkın süredir Savunma Sanayii alanında faaliyet göstermektedir. Karel, Türk ordusunun yanı sıra yabancı dost ordulara eser ve teknoloji ihraç ediyor.

Karel Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu, “Savunma sanayimiz son yıllarda yerlileştirme alanında çok değerli gelişmeler kaydetti. Yüzde 80’e varan yerlileşme oranımız var. Savunma sanayisinin dışa bağımlılığı azaltmanın yanı sıra üretim ve ihracat potansiyeli ile ekonominin değerli dinamiklerinden biri olduğunu görüyoruz. Teknolojinin birçok alanında yerli ve lider bir teknoloji şirketi olarak Karel’in savunma sanayimize yönelik analizleriyle bu alana katkı sağlamasından memnuniyet ve gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde savunma sanayii faaliyetlerimizi Karel’in en değerli stratejik alanlarından biri olarak görüyor ve gelecek planlarımızı buna göre şekillendiriyoruz. Öncelikli odak noktamız ihracat.

1986 yılında kurulan Karel, bilgi teknolojileri alanında lider ve öncü bir konuma ulaşmıştır. 2000’li yılların başında sivil sektörde kazandığımız bu yetkinlik, deneyim ve dinamizmi savunma sanayinde de değerlendirmek vizyonuyla hareket ettik. Bugün hem güvenilir hem de özelleştirilmiş savunma haberleşme çözümleri geliştirip üretebilecek ve yabancı orduların dikkatini çekebilecek durumdayız.”

Tunaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Karel’in savunma alanındaki eser çeşitliliği; Bilgi ve iletişim teknolojileri odağını sürdürerek, geniş bir çalışma yelpazesi ile kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Bu içerikte; Askeri haberleşme ağlarının önemli bir unsuru olan anahtarlama sistemleri, kara araçları için haberleşme sistemleri, her büyüklükteki deniz platformları için geniş bir ürün yelpazesi, dahili haberleşme, anahtarlama sistemleri ve alarm anons sistemlerine sahibiz. Savunma alanındaki Ar-Ge yetkinliğimiz ile son yıllarda aviyonik geliştirerek Hürkuş, Atak II Ağır Sınıf taarruz helikopteri projeleri için Yedek Uçuş Gösterge ekipmanlarının tasarımını tamamlayarak yılsonu prestijiyle teslim edeceğiz. Bu yılın ikinci yarısında da büyük miktarda Saha Enerji Santrali’ni Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim edeceğiz.

Kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik özel elektronik eserler veya kartlar düzeyinde de tasarım ve üretim faaliyetleri yürütmekteyiz. Ek olarak; Türkiye’nin kapasitesinin verdiği prestij ile en değerli elektronik imalatçı firmalarından biri olarak, tasarım dışında savunma bölümündeki ana oyuncuların üretim ihtiyaçlarını karşılayan yoğun bir üretim faaliyeti yürütüyoruz.

Savunmada gelinen noktada; Son 10 yılda TC Dz. KK tarafından inşa edilen ve modernize edilen gemilerin değerli bir bölümünde telefon santralleri ve alarm anons sistemleri sağladık. Ayrıca kara platformları için uygun maliyetli inter-talk sistemlerinde değerli başarılar elde ettik. Platform bağımsız satışlarımız kapsamında askeri haberleşme tesislerimiz yurt dışında ilk satış başarısını elde etmiş, akabinde yurt içinde de değerli başarılara imza atmıştır. Son dönemde; Aviyonik yapay tasarım çözümlerimizi platformlara taşıyarak somut faydalar elde etmeyi hedefliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu